Kilenc Ker Blog on Facebook

Írásaink

Ferencvárosi képek

Friss topikok

Archívum

Nyári úszótábor a József Attila lakótelepen

 

2011.04.27. 08:59 ferencvarosi

Nem vicc! Igen, lehet a szocreál beton miliőben is egy jó hangulatú tábort szervezni, csak némi kreativitás kell hozzá! A LoBoGó Tanuszodában a nyári úszótábor már több, mint tíz éves hagyományokkal rendelkezik. Az úszás mellett sok-sok sportolás, kézműveskedés és rengeteg játék dominál a napközis táborban, mert bizony ez egy napközis tábor... szerintem minden gyerek volt ilyenben... vagy Hűvösvölgyben vagy Hárshegyen vagy Kamaraerdőben... de nem egy lakótelepen... Furcsa az ötlet... de nem biztos, hogy rossz... Az idén is sok új ötlettel várják a gyerekeket nyárra.

Persze első hallásra egy lakótelepen eltöltött nyárról mindenkinek a kulcsos gyerekek jutnak eszükben, ahogy a panelok között bringáznak térről térre.

Azonban a Jóska sok szempontból más mint a többi lakótelep. Először is nagyon sok pénzt fordított az önkormányzat eddig arra, hogy a telep parkjai és zöldterületei karban legyenek tartva. Talán nem véletlen, hogy 2004-ben el is nyerte, a Jóska, a virágos település díjat.

De ez kevés lenne egy ilyen tábor megszervezéséhez. A Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium igazi filmbeli high school-á nőtte ki magát. Az iskolának van saját tanuszodája, dráma terme, műfüves focipályája és még egy jégpálya is gazdagítja ezt a repertoárt.

Ennek a kettőnek lehet a furcsa egyvelege az, hogy egy lakótelepen táborozhatnak a gyerekek méghozzá igen színvonalas módon.

A gyerektábor egész napos, reggel 8-tól délután 4 óráig tart. Minden csoportunk napi két alkalommal vesz részt "kötelező" foglalkozásokon, melyből az egyik mindig az úszásoktatás. Az úszás mellet tehát lehetőség van más sportok gyakorlására is a gyerekeknek. Foci, kosár, kerékpár, tánc és kézilabda csoportok indulnak egész nyáron öt turnusban.

És, hogy lehet-e jó tábort elérhető áron biztosítani? A válasz erre is: igen. Hiszen, annak ellenére, hogy rengeteg sporttábor a megfizethetetlen kategóriába sorolódik, a lakótelepi tábor talán mindenki számára elérhető árfekvésben nyújtja ezt...

Emlékszem mikor általános iskolás koromban mentünk a hűvösvölgyi napközis táborba... Sok-sok kerületi diák gyülekezett reggelente és várta azt a csodálatos kék Ikarus buszt, amely elrepített minket laza 1-2 óra alatt a táborba... hol volt üllőhely, hol nem, hol ki lehetett nyitni az ablakot, hol nem... mesés élmény volt. És azt hiszem nem is volt ilyen jól összepakolva anno a program nekünk.

A lakótelepi tábor zöld is, olyan értelemben, hogy azt a több órás városon belüli buszozást annullálja. Szóval összességében szerintem az ötlet remek. Miért nem most vagyok fiatal? :)

 

A tábor helyszíne: LoBoGó Tanuszoda (IX. kerület, József Attila Lakótelep) 1098, Budapest, Lobogó u.1. Tábor (Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium tagiskolája) 1098, Budapest, Napfény u.3


Nagyobb térképre váltás

 

A táborról illetve a jelentkezésről további részleteket az tanuszoda  honlapján olvashatsz!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencker.blog.hu/api/trackback/id/tr342857358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása