Kilenc Ker Blog on Facebook

Írásaink

Ferencvárosi képek

Friss topikok

Archívum

Megmozdulás a történelemhamisítás ellen

 

2011.04.22. 14:35 ferencvarosi

Azt hiszem furcsák, de legalábbis elgondolkodtatóak azok a hírek amik időnként a kormány közeléből lecsöpögnek hozzánk, a néphez.

A magyar kormány lépéseket tett, hogy a maga képére formálja a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontot, és a saját szája íze szerint átírja a 2006-ban megnyílt „Jogfosztástól népirtásig” című állandó kiállítás narratíváját és üzenetét. Talán nincs az jól, hogy a minisztériumból „letelefonálnak” egy önálló múzeumnak, hogy át kéne rendezni a vitrineket, mert más üzenetre van most szükség.

Azonban ezt az „új kultúrpolitikát” nem mindenki szeretné benyelni, és ahogy az utóbbi időben egyre sűrűbben a Facebookon ez ügyben is szerveződik egy kiállás. Mi meg nem vagyunk semmi „rossznak” az elrontója, szóval itt a meghívó:

 

Április 27-én szerdán este a Holokauszt Emlékközpont barátai és támogatói összegyűlnek az intézmény belső kertjében, hogy együtt zenéljenek, és megosszák egymással gondolataikat. Azért jövünk össze, hogy megmutassuk, tiszteljük a múltat, tanulni akarunk belőle, és fontosnak tartjuk a történelemről folytatott szabad vitákat és eszmecseréket. (további információk, KATT!)

Időpont: 2011 április 27. szerda, 18-tól 22-ig

Helyszín: IX. Páva utca 39. (A Ferenc körút metrómegállónál)

(Az esemény hivatalos Facebook oldala)

 

Fellépő zenészek:

Mookie Brando
www.mookiebrando.net

Zapruder
http://zapruderband.blogspot.com/
www.faceook.com/zapruderband

Szőke Szabolcs
www.youtube.com/watch?v=JvKFGrFhp8I

Védett Férfiak
www.vedettferfiak.hu

 

 

5 perces beszédet mond:

Szalai Erzsébet (szociológus)

Kovács Éva (szociológus)

Kornis Mihály (író)

Bogdán János (múzeumpedagógus)

 

 

A Szolidaritási Koncert vendégei a Holokauszt Emlékközpont kiállításait 16 órától ingyenesen látogathatják, 17 órától pedig részt vehetnek Kőrössi P. József szubjektív tárlatvezetésén, a nagyváradi zsidó festők képeiből rendezett tárlaton.
 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencker.blog.hu/api/trackback/id/tr482847600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása